Fair Play in schools er et samarbeidsprosjekt mellom KUN (Norge), Genderove informacni centrum NORA (Tsjekkia) og Eesti Naiste Ümarlaua Sihtasutus (Estland) og hovedsakelig finansiert via Erasmus+ for perioden 2019-2022. Målet for prosjektet er å tilby personale i skole og barnehager kompetanseheving på hvordan man kan arbeide med likestilling, med basis i erfaringene prosjektpartnerne har fra sin praksis.
Prosjektet hadde oppstart i Brno i Tsjekkia i oktober 2019 og har fem planlagte prosjektmøter i løpet av arbeidsperioden fram til februar 2022 [utvidet til august pga Covid 19]. Partnerne skal levere 3 kompetansehevingsopplegg for barnehagelærere og skoler inkludert 10 webinar, og lærere fra hvert av deltakerlandene skal følge prosjektarbeidet. Denne studien omhandler temaet interkjønn/variasjon i kroppslig kjønnsutvikling i en norsk kontekst, og bidrar med refleksjoner om identitet, politikk og helsetilbud. Formålet med studien er å undersøke ulike posisjoner som preger det norske identitetspolitiske landskapet for interkjønnpersoner/personer med variasjoner i kroppslig kjønnsutvikling, og å tematisere levekårsutfordringer som fremstår som sentrale i et identitetspolitisk perspektiv. Rapporten er basert på kvalitative intervjuer med interkjønnpersoner/personer med variasjon i kroppslig kjønnsutvikling i Norge, rekruttert via pasientorganisasjonene og de skeive organisasjonene. Data og analyser består av individuelle intervjuer og gruppeintervjuer. Analysene er kvalitative, fortrinnsvis med en åpen tematisk tilnærming. Det har blitt skrevet en egen publikasjon fra denne studien, som inngår i den pågående landsdekkende levekårsundersøkelsen på lhbtiq-feltet.
Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Nordlandsforskning og har finansiering fra Bufdir. I samarbeid med Høgskolen i Østfold arrangerte KUN to webinarer om incels og radikalisering for Steinkjer kommune, høsten 2020. Tiltaket hadde som hovedmålsetning at kommunen skulle få styrket sin digitale beredskap når det kommer til arbeidet med å forhindre radikalisering, gjennom å bidra med presise situasjonsbeskrivelser av incel-miljøer på nett, som igjen er relevant for de kommunale tjenestene.
Webinarene stilte bl.a. spørsmål om: hva er incels, hva er incel-kulturen uttrykk for? og hva slags potensiale for radikalisering finnes i incel-kulturen? Deltakerne fikk en bred innføring i hva som kjennetegner denne type miljøer på nett, og mulige veier til radikalisering via kvinnehatet som brer om seg i slike ekkokamre. Prosjektet er finansiert av Sekretariatet for konfliktrådene. |
Fagområder
All
Arkiv
March 2023
|