KUN
  • Hjem
  • Dette tilbyr vi
    • Kurs/Fagdag
    • Verktøy/Veileder
    • Seminar/Dialogmøte
    • Foredag/Konferanse
    • Forskning/Rapport
    • Sertifisering
    • Samfunnsdebatt
    • Stipend/Praksis
  • Fagområder
    • Alder og funksjonsevne
    • Arbeidsliv
    • Barn og oppvekst
    • Etnisitet og religion
    • Kjønns- og seksualitetsmangfold
    • Menn og maskulinitet
    • Vold >
      • Fagdager - Vold
      • Foredrag - Sosial kontroll
  • Prosjekter
  • English
  • Publikasjoner
    • Aktuelt
    • KUN i media
    • Masteroppgaver
    • Høringsinnspill
    • Likestillingspodden
  • Om oss
    • Ansatte
    • Styret
    • Kontakt
  • Live

Jeg elsker, jeg velger- videreføres i 2021

22/3/2021

 
Picture
Bokprosjekt: I 2020 utviklet vi den grafiske novellen "Skeiv" - historier fra de av oss som er skeive og har en minoritetsbakgrunn. Boken kan du bestille her.

I 2021 skal vi presentere boka på fagdager for skoleelever, lærere og andre som jobber med ungdom i Trøndelag og Troms. I tillegg skal vi utvikle fire korte filmsnutter. Disse vil bli utviklet i samarbeid med skeiv minoritetsungdom og skal ta for seg tema som er viktige og relevante for dem. Filmene skal brukes på skolebesøk og lignende.

Prosjektet er et samarbeid med Salam og er finansiert av IMDi.

​Grafisk novellesamling: Utvikling av en grafisk novellesamling med historier fra de av oss som er skeive og har en minoritetsbakgrunn. Vi skal formidle historier om kjærlighet som tradisjonelt ikke blir viet plass, de av oss som er, eller har vært usynlig når skeive historier beskrives. Vi vil gjennom novellene vise mangfoldet og bidra til en nyansering av «hvem den skeive minoriteten er».

Kontaktperson: Marianne Gulli

Jeg vil endre: synliggjøring av funksjonshemmedes hverdag

22/3/2021

 
På bildet: Bak fra venstre: Guri Lorås, Rolf Aikio, Roy Ove Austerslått, Remi Dragset. Foran fra venstre: Maiken Louse Kvåle, Jarle Steen Olsen-Langbakk, Kari Skott Bengtsson, Bilde: BBT
På bildet: Bak fra venstre: Guri Lorås, Rolf Aikio, Roy Ove Austerslått, Remi Dragset. Foran fra venstre: Maiken Louse Kvåle, Jarle Steen Olsen-Langbakk, Kari Skott Bengtsson, Bilde: BBT
Fotoprosjekt: Prosjektet «Jeg vil endre!» er et pilotprosjekt som har som målsetting å bidra til egenkraftmobilisering/empowerment og mer demokrati for personer med nedsatt funksjonsevne gjennom å, på deres egne premisser, synliggjøre og gi dem en stemme. Vi vil tilby meningsfylt aktivitet, møteplass og utprøving av metode for å gi deltakerne innsikt i egen og fellesskapets muligheter og styrke.

Vi har skapt en nettbasert møteplass for personer med nedsatt funksjonsevne eller kronisk sykdom over hele landet. Prosjektet starter med et fotokurs med kunstner og fotograf Brynhild Bye-Tiller, og deltakerne skal dele bilder under den tematiske paraplyen ‘Jeg vil endre’. Deltakerne velger selv ut ulike temaoverskrifter underveis, og bildene fra de ulike temaoppgavene samles og settes sammen til en fotobok og en digital utstilling.

​Prosjekteier er FFO Trøndelag. KUN er prosjektleder. Prosjektet er finansiert av Stiftelsen Dam.

Kontaktperson hos KUN er Marte Taylor Bye.

Se fotoboka og opptakk fra lanseringa her.

God helse – ikke sosial kontroll

20/3/2021

 
Illustrasjonsbilde. Ung mann sitter foroverlent med ansiktet i hendene sine over en bok. Ved siden av han ligger et trekors. Kilde: Adobe Stock
Illustrasjonsbilde. Kilde: Adobe Stock
Forskningsprosjekt: Gjennom offentlig oppmerksomhet, politisk satsing og forskning har det blitt satt fokus på sosial kontroll i ulike minoritetsfellesskap de siste årene. Fokuset har vært primært på unge kvinners erfaring.

Gjennom dette forskningsprosjektet ønsker vi å få mer kompetanse i hva slags sosial kontroll unge menn med innvandrerbakgrunn opplever, i hvilke relasjoner dette skjer og hvordan kontrollen påvirker deres psykiske helse. Vi ønsker også å få mer kompetanse om tematikken sett fra hjelpeapparatets side. Målgruppa i prosjektet er unge menn mellom 18 – 26 år med innvandrerbakgrunn som selv har opplevd/ opplever sterk kontroll.

KUN gjennomfører studiet i samarbeid med av Mental Helse Ungdom, og tilegner seg kompetanse på feltet gjennom litteratursøk, intervju av informanter i målgruppa og fokusgruppeintervju med personer som jobber med målgruppa. Prosjektet vil resultere i en rapport og en veileder for å skape dialog og spre kunnskap gjennom kompetanseheving hos foreldre, skole og religiøse miljø.

Prosjektet er finansiert av Stiftelsen Dam.

Digital vold i nære relasjoner

19/3/2021

 
Picture
Kompetanseheving: Digital vold er en form for vold i nære relasjoner og inngår i krisesentrenes arbeid, som en av mange former for vold som deres brukere utsettes for. For å utvikle verktøy som kan bidra til enda bedre tjenester til voldsutsatte, er det behov for kompetanseheving både i hjelpeapparatet og i befolkningen generelt.  I samarbeid med Krisesentersekretariatet skal vi tilby webinar for å øke kompetansen om digital vold hos krisesentrene og deres lokale samarbeidspartnere. Tiltaket er finansiert av Bufdir.

Istanbulkonferanse 2021

11/3/2021

 
Picture
Konferanse: Norge ratifiserte Europarådets konvensjon mot vold mot kvinner i 2017. Under Norges formannskap i Nordisk Ministerråd gjennomførte likestillingssenteret KUN et forskningsprosjekt for å få kunnskap om hvordan de nordiske landene hadde implementert deler av konvensjonen.  I 2018 , 2019  og 2020 ble dette fulgt opp av konferanser som belyste ulike tema i konvensjonen. Konferansen i 2020 satte søkelys på bl.a.; vilkårene for voldsforebyggende arbeid i Europa og erfaringene fra voldsfeltet under pandemi og krisetid. Konferansen i 2021 skal gjennomføres i november.

Konferansen er finansiert av Justis – og beredskapsdepartementet.

«Doavis» om seksualitet og grensesetting

10/3/2021

 
Picture
Veggavis for ungdom: Doavisa er utviklet for å spre kunnskap og skape refleksjon om temaer knyttet til bl.a. grensesetting, seksualitet og kjønnsidentitet på ungdomsskoler og videregående skoler. Doavisa er en informasjonsplakat som henges opp på innsiden av dodøra og finnes i 8 ulike utgaver og hver utgave har et eget tema. Prosjektet er finansiert av Stiftelsen Dam og gjennomføres i samarbeid med Steinkjer unge Kvinners Sanitetsforening og Norske Kvinners Sanitetsforening.

Kontaktperson: Linn Bylund 
I denne videoen har vi spurt en gjeng ungdommer fra Verdalsøra ungdomsskole hva de mener om Doavisa.
bestill dovisa for skole

Forebygging og håndtering av seksuell trakassering ved Politihøgskolen

1/3/2021

 
Picture
Seksuell trakassering ble pekt på som en utfordring i Politihøgskolens arbeidsmiljøundersøkelse i fjor. I løpet av 2021 skal KUN sammen med likestillings- og diskrimineringsombudet Lenke LDO holde kurs for Politihøgskolens ledelse, ansatte, tillitsvalgte og studenter om hvordan seksuell trakassering kan forebygges og hindres. Kursene vil blant annet omfatte en orientering om likestillings- og diskrimineringslovverket, risikokartlegging, arbeid med caseoppgaver, og en innføring i hvordan varsler kan håndteres.

Kontaktperson: Karin Hovde

​Likestilling og samliv i landbruket

1/3/2021

 
KUN har i samarbeid med NiLF og Bygdeforskning gjennomført en undersøkelse om betydning av partners involvering på gårdsbruket. Undersøkelsen viser at partners involvering er bra for kjærligheten, for rekruttering og for driftsresultat.
Det handler vel så mye om å bry seg, delta i beslutninger og ha felles drømmer, som det å kjøre traktor eller melke kyr.

Å finne kjærligheten i landbruket innebærer å gå inn i et trekantforhold hvor både bonden, partneren og gården er med.

Hvert enkelt par må finne sin balanse i dette forholdet, og her er spørsmål rundt eierskap, økonomi og beslutningsprosesser viktige. Dette er tema vi tar opp i foredrag og temadager for landbruksforvaltning og bønder. 
Foto: A farmers job by Ronnie Meijer (CC BY 2.0 generic)
Foto: A farmers job by Ronnie Meijer (CC BY 2.0 generic)
Vi har holdt foredrag til landbruksforvaltningen, til unge bønder og til produsentlag, de fleste i Trøndelag. I 2015 arrangerte vi en nasjonal konferanse om å elske en bonde. I foredragene viser vi betydningen av partners involvering for driftsresultat, for rekruttering og for parforholdet på gården. Samtidig tar vi opp forhold som fremmer og hemmer involvering.  
 
Som flere av bøndene sa «Det herre e vekti at vi tar opp». Dersom du tenker som dem, kontakt Karin Hovde!

I 2021 har KUN i samarbeid med Sintef Innocamp, rådgiver Jon Rannem, NLR og Sparebank SMN gjort en undersøkelse om hvordan generasjonsskifteprosesser i landbruket kan ivareta de menneskelige ressursene på bruket.  Vi har sett på hvordan overdragelsen har foregått, hvordan de som har deltatt har opplevd den og hvordan generasjonene lever på gården i dag, med vekt på:  
  • juridiske og formelle forhold.
  • hvordan det kan legges til rette for utnyttelse av gårdens samlede ressurser.
  • mellommenneskelige forhold.

Rapporten Rådgivning ved generasjonsskifte i landbruket kan du lese her. 

​Seniorrådgiver Karin Hovde har i samarbeid med Torgunn Sollid Bolås, Sintef Innocamp, skrevet kronikken Hører to generasjonsbruket fortida til?

​
Trønderavisa laget i forbindelse med dette artikkelen Generasjonsgården. ​

    Fagområder

    All
    Alder Og Funksjonsevne
    Barn Og Oppvekst
    Etnisitet Og Religion
    International Projects
    Kjønns Og Seksualitetsmangfold
    Likestilt Arbeidsliv
    Menn Og Maskulinitet
    Vold

    Arkiv

    May 2023
    March 2023
    February 2023
    December 2022
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    June 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    June 2020
    May 2020
    March 2020
    January 2020

    RSS Feed

likestillingssenteret KUN
Org.nr 969 983 451
Telefon: +47 75 77 90 50
E-post: post@kun.no

Om oss
​Ansatte
English
​
Last ned KUNs logo her
Post - og besøksadresse
likestillingssenteret KUN
Nordfoldveien 101
N-8286 Nordfold

​Avdelingskontor Steinkjer
likestillingssenteret KUN​
Skolegata 22
N-7713 Steinkjer
Publikasjoner
Kalender
Dette tilbyr vi
Prosjekter
Likestilingspodden​
Nyhetsbrev
Stipend/Praksis
Ledige stillinger
Medieoppslag
Personvernregler
​Illustratør: Thea Jacobsen
Utvikler: V design AS
  • Hjem
  • Dette tilbyr vi
    • Kurs/Fagdag
    • Verktøy/Veileder
    • Seminar/Dialogmøte
    • Foredag/Konferanse
    • Forskning/Rapport
    • Sertifisering
    • Samfunnsdebatt
    • Stipend/Praksis
  • Fagområder
    • Alder og funksjonsevne
    • Arbeidsliv
    • Barn og oppvekst
    • Etnisitet og religion
    • Kjønns- og seksualitetsmangfold
    • Menn og maskulinitet
    • Vold >
      • Fagdager - Vold
      • Foredrag - Sosial kontroll
  • Prosjekter
  • English
  • Publikasjoner
    • Aktuelt
    • KUN i media
    • Masteroppgaver
    • Høringsinnspill
    • Likestillingspodden
  • Om oss
    • Ansatte
    • Styret
    • Kontakt
  • Live